Klarna | Postnord
MENY
CURA Cozy tyngdtäcke (vikt 4-16kg) i gruppen Cura hos Fargust AB (cura01)
CURA Cozy tyngdtäcke (vikt 4-16kg)
Cura tyngdtäcke
Cura Cozy
Cura Cozy

CURA Cozy tyngdtäcke (vikt 4-16kg)

Fiber-tyngdtäcke från CURA.
Ger trygghet och bättre sömn!

CURA - en produkt som borde finnas i varje hem!
Finns tillgänglig i viktklasser mellan 4-16 kg.
Vikt: 
Antal: 
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
cura01
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Info Artikellista
CURA Cozy - fibertyngdtäcket från CURA.
Att sova gott och vakna utvilad är ingen självklarhet. Miljontals svenskar lider någon gång av insomningsproblem och sömnrelaterad ångest. Därför har vi utvecklat tyngdtäcket CURA Cozy. Täcket formas tätt intill kroppen för ett behagligt, omslutande tryck. Som en varm kram.

CURA Cozy ger en behaglig tyngd mot kroppen och frisätter en rad kroppsegna hormoner som verkar ångestdämpande och lugnande. Blodtrycket sänks, andningen blir lugnare och detta gör en avsevärd skillnad på din sömnkvalitet.

  • Ångestdämpande
  • Lugnande
  • Blodtryckssänkande
  • Lugnar andningen
  • Förbättrar sömnkvaliteten


TYNGDTÄCKE - FÖR VEM?
– Ja, egentligen vänder sig Curas tyngdtäcke till i princip alla som någon gång ibland känner oro, ångest, har drabbats av sorg, ”dagen-efter-syndrom” eller alla som bara vill känna sig extra trygg och omhuldad ibland. Men när det gäller för regelbundet bruk av täcket så är det ett uppskattat hjälpmedel för personer med kognitiva nedsättningar. Tyngden, trycket och den omslutande effekten bidrar till en ökad kroppsuppfattning och upplevs lugnande. Särskilt positiva effekter upplevs hos människor med:

 Sömnproblem Autism Förvärvad hjärnskada
 Oro dag- och nattetid Aspergers syndrom Neurologiska sjukdomar
 Demens ADHD
 Ångest Psykos
 Anorexi/Bulimi Psykisk ohälsa

Alla svenska sjukhus och läkare som arbetar med utsatta patientgrupper känner sedan snart tio år till fördelarna med tyngdtäcken som terapeutisk behandlingsmetod. Tusentals patienter har också med goda resultat använt så kallade tyngdtäcken. Hittills har dock dessa täcken nästan uteslutande lånats hem under en begränsad tid från sjukhusens hjälpmedelscentraler. Att som enskild konsument köpa täcket har för de flesta inte varit ekonomiskt möjligt eftersom priset för täckena hittills varit för högt.

Att välja vikt

För att få bäst effekt rekommenderar vi att täckets vikt ligger på ca. 10-15 % av den egna kroppsvikten. Om du lider av stora sömnproblem och/eller ofta känner stress eller ångest när du ska sova kan det vara en god idé att välja ett täcke som motsvarar det högre intervallet (12-15 %).

Tvättråd

Våra täcken är testade hos RISE (Research Institute of Sweden) för maskintvätt 60 grader. Men det funkar lika bra att frysa täckena, antingen i frys eller genom att hänga ut dem när det är minusgrader ute. På så vis elimineras alla kvalster.

Tyngdtäcken för barn

CURA Pearl kan användas av alla – även av barn. Om ditt barn är under 10 år rekommenderar vi det lite mindre täcket, CURA Kids. Om ditt barn är över 10 rekommenderar vi CURA Pearl i en vikt motsvarande 10-15 % av kroppsvikten.

När ett barn har gjort illa sig är den instinktiva reaktionen från en förälder att hålla om barnet. Detta leder till en biologisk respons som genererar en känsla av att allting är okej, och barnet känner sig snart trygg igen.Tyngdtäcket fungerar på ett liknande sätt. Genom det mjuka, omhuldande trycket sprider sig lugnet och det blir lättare att komma till ro för en god natts sömn.CURA Cozy tvättas i vanlig tvättmaskin, 60 grader
CURA Cozy finns i viktklasserna:4kg6kg•8kg•10kg•12kg•14kg•16kg

Storlek: 210x150cm

Läs gärna mer om CURA Cozy och CURA Pearl på https://curaofsweden.com

Se fler varor

Påslakan till Cura Pearl
Specialanpassat påslakanset till tyngdtäcket Cura Pearl.
Finns i färgerna grått och vitt.
499 kr