Så får du rörliga leder

Att motionera regelbundet är bra för hela din kropp, inte minst stela leder och muskler. Genom att vara aktiv och träna olika saker kan du både ha en god hälsa och en smidig kropp. Det är även viktigt att förse kroppen med alla nödvändiga vitaminer för en normal funktion.

Om du har känner dig stel i kroppen finns det sätt att lindra och förebygga stelheten. Det är många som känner sig stel i kroppen. Ofta är det nacken, höften, axlar och ländryggen som stelheten sitter i. Det finns olika orsaker till att stelhet i kroppen uppstår. Ett alternativt till att få rörligare leder är att testa kosttillskott. Du kan gå in på https://www.vitaepro.se/ om du vill ha ett kosttillskott som är framtaget för just lederna i kroppen. Det finns kosttillskott som är bra för bland annat bindväven och bidrar till att lederna hålls smidiga och bekväma.

Ge lederna bra näring

När du ger lederna den näring som de behöver kan du motverka stelhet. Vitamin C och zink är bland annat bra för att bilda kollagen vilket har en stor betydelse för din benstomme och broskets funktion i kroppen. När muskler och leder får den näring de behöver kan även stelhet minska och funktionen vara mer normal.

Motion motverkar stela leder och muskler

Om du ofta känner dig stel i lederna på morgonen är det för att lederna och musklerna inte har blivit rörda på ett tag. Då är bra att motionera. Motion är ett väldigt bra sätt för att motverka stela leder i kroppen men även för din hälsa i stort. Promenader, löpning eller cykling är bra för kroppen och lederna.

Styrketräning ökar rörligheten

Styrketräning är också bra för att motverka stela muskler och leder. Genom att styrketräna kan du både förebygga stelhet men det fungerar även bra för dig som redan upplever stelhet. När du styrketränar blir du även mer rörlig i kroppen. Att träna yoga gör bindväven mer rörlig och ökar blodcirkulationen vilket är bra för hela kroppen men speciellt om du eftersträvar att bli mer rörlig. Även annan rörlighetsträning som stretching är effektiv om du vill känna dig mer rörlig och vig. Att kombinera styrketräning och konditionsträning är det bästa för din hälsa.