Klarna | Postnord
MENY
CURA Pearl tyngdtäcke (3-13kg) i gruppen Cura hos Fargust AB (pearl01)
CURA Pearl tyngdtäcke (3-13kg)

CURA Pearl tyngdtäcke (3-13kg)

Nordens mest köpta tyngdtäcke!

CURA Pearl är ett tyngdtäcke som andas extra bra och som sluter sig mjukt kring kroppen. Fungerar lika bra som en filt som täcke. Kan tvättas i 60 grader.
Vikt: 
Färg: 
Antal: 
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
pearl01
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Info Artikellista

CURA Pearl är ett svalt tyngdtäcke bestående av sex lager tyg som alla fyller en funktion för att uppnå högsta kvalité och komfort. I mitten av dessa lager är fyllning av små, finslipade glaspärlor insydda i ett rutmönster. Täckets 120 rutor gör att tyngden fördelas jämnt över och känns som en härlig, varm omfamning över hela kroppen.

En produkt för varje hem Pearl är den Nordiska markandens i särklass mest sålda tyngdtäcke och passar nästan alla människor – inte bara de som lider av dålig sömn. Många av våra kunder uppskattar helt enkelt bara den omhuldande trygghetskänslan som Pearl ger.

Effekten Tyngden, trycket och den omslutande effekten genererar en mängd positiva känslor som bidrar till ökad avslappning och bättre sömnkvalité för de allra flesta. Du kan använda det som ett vanligt täcke eller som en mysig filt i soffan.

Trygghet och kvalité CURAs täcken är marknadens mest certifierade tyngdtäcken med CE-märkning och certifikat från Sedex, OEKO-TEX, SGS och BSCI. Våra täcken har dessutom kvalitetstestats hos RISE (svenska statens forskningsinstitut) och är registrerade som medicintekniska hjälpmedel hos Läkemedelsverket Detta säkerställer att både produktionen och själva produkten möter högt ställda krav inom hälsa, säkerhet, funktion, miljöpåverkan och arbetsvillkor.

OBS! – Tyngdtäcket skall användas i avsett syfte och enligt rådgivning vid köp av tyngdtäcket. – Tyngdtäcket skall inte vara tyngre än att användaren kan hantera det själv. – Om du lider av allvarligt nedsatt hjärt- eller lungkapacitet, nedsatt muskelfunktion eller ökad känslighet för trycksår bör du rådgöra med din läkare innan du använder ett tyngdtäcke.

Att välja vikt

För att få bäst effekt rekommenderar vi att täckets vikt ligger på ca. 10-15 % av den egna kroppsvikten. Om du lider av stora sömnproblem och/eller ofta känner stress eller ångest när du ska sova kan det vara en god idé att välja ett täcke som motsvarar det högre intervallet (12-15 %).

Tvättråd

Våra täcken är testade hos RISE (Research Institute of Sweden) för maskintvätt 60 grader. Men det funkar lika bra att frysa täckena, antingen i frys eller genom att hänga ut dem när det är minusgrader ute. På så vis elimineras alla kvalster.

Tyngdtäcken för barn

CURA Pearl kan användas av alla – även av barn. Om ditt barn är under 10 år rekommenderar vi det lite mindre täcket, CURA Kids. Om ditt barn är över 10 rekommenderar vi CURA Pearl i en vikt motsvarande 10-15 % av kroppsvikten.

När ett barn har gjort illa sig är den instinktiva reaktionen från en förälder att hålla om barnet. Detta leder till en biologisk respons som genererar en känsla av att allting är okej, och barnet känner sig snart trygg igen.Tyngdtäcket fungerar på ett liknande sätt. Genom det mjuka, omhuldande trycket sprider sig lugnet och det blir lättare att komma till ro för en god natts sömn.

Tyngdtäcket kan vara särskilt hjälpsamma för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som Autism eller ADHD. Detta har varit välkänt inom vården i många år och barn med dessa diagnoser har fått låna hem tyngdtäcken för att lindra besvären.

Vi rekommenderar inte att barn under två års ålder använder tyngdtäcken under natten då det är viktigt att barnet kan ta av sig täcket själv utan problem.Läs gärna mer om CURA Cozy och CURA Pearl på https://curaofsweden.com

Tillbehör till: CURA Pearl tyngdtäcke (3-13kg)


Se fler varor

CURA Cozy tyngdtäcke (vikt 4-16kg)
Fiber-tyngdtäcke från CURA™.
Ger trygghet och bättre sömn!

CURA - en produkt som borde finnas i varje hem!
Finns tillgänglig i viktklasser mellan 4-16 kg.
fr. 1795 kr
Påslakan till Cura Pearl
Specialanpassat påslakanset till tyngdtäcket Cura Pearl.
Finns i färgerna grått och vitt.
499 kr